събота, 18 март 2017 г.

Сиропиран сладкиш с шоколадов крем









за блата:

6 яйца
125гр. масло
2ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
2 ванилии

за сиропа:

1 1/2ч.ч захар
лимонов сок
1к.л канела
2ч.ч вода

за крема:

400мл. прясно мляко
4 с.л нишесте
7 с.л захар
75гр. краве масло 
3 с.л какао

за поръсване:
1ч.ч шоколадови пръчици



Приготвяне на блата:
       Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер до еднородна смес. Изсипете в предварително намаслена и набрашнена  правоъгълна форма за кекс с размери 30x 18. Печете в предварително загрята на 200* фурна до готовност

Приготвяне на сиропа: 
       Кипвате 2ч.ч вода и добавяте захарта.След като захарта се разтвори дърпате от огъня и добавяте няколко капки лимонов сок и канелата.

Приготвяне на крема:
       В млякото се разбърква нишестето, добавя се захарта и какаото и се слага на бавен огън до сгъстяване. След това се добавя и маслото.

Сглобяване: 
      Изпечения блат заливате със сиропа и оставяте определено време да поеме.След като вече е сиропиран, заливате сладкиша с крема и го поръсвате с шоколадови пръчици.
  






8 коментара:

  1. Обичам сиропирани сладкиши и този много ми допада!Таня страхотен е станал!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен сладкиш, Танче! Кремът го обогатява и става с различен и още по-добър вкус.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Сочен и точен, това е!:) Честита Пролет, Таничка! Вдъхновения и през новият сезон!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, колко е сочен, а и сравнително бърз ми се вижда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси не е трудоемък, просто трябва да имаш търпение да изчакаш да изстине. Прегръдки!

      Изтриване