2 яйца
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч кисело мляко
3с.л какао
1.ч.ч брашно
1 п. бакплувер
щипка сол
щипка сода бикарбонат
2 банана
100 гр. натурален шоколад
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта на гъст крем. Постепенно добавете и олиото на тънка струйка. Смесете в купа брашното, какаото, бакплувера и содата бикарбонат. Разбъркайте и ги прибавете на порции към яйчната смес, като разбърквате с шаптула.Бананите намачкайте и към тях добавете киселото мляко.Разбийте с миксер и прибавете към тестото.
Разстопете шоколада на водна баня. Разбийте белтъцте с щипка сол на сняг. Добавете шоколада към белтъчния сняг. Внимателно прибавете белтъците към сместа, като разбърквате с шпатула. Готовата смес изсипете в покрита с хартия за печене форма с диаметър 22-24 см. Печете в педварително загрята фурна на 180* до суха клечка.
Украсете по желание. Аз украсих с бита сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар