неделя, 11 декември 2016 г.

Канелено- орехови топчета






            Горещо ви препоръчвам тези малки бижута. Моите хора са влюбени в тях- ароматни и топящи се в устата, а и продуктите, с които се правят са само три. Обичам такива рецепти.

 


източник: тук


           125гр. масло на стайна температура
           6 с.л с връх брашно
           2/3 ч.ч едро нарязани орехи


       за овалване:
           2с.л захар
           1с.л канела


           Към маслото добавете брашното и с ръце замесете тесто. Добавете орехите и омесете още веднъж. От тестото оформете топчета с големината на орех. Наредете ги в тавичка покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200* фурна до зачервяване. Още топли оваляйте в канелената захар. Аз след като ги овалях в канелата, ги овалях още веднъж само в захар. Имайте предвид, че са ронливи и трябва да бъдете внимателни при овалването им. От тази смес излизат 22 топчета.



6 коментара:

  1. Танче, много лесни и ефектни орехови топчета ни поднасяш. Ще ги пробваме :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, много ще се радвам ако ти харесат. Поздрави!

      Изтриване
  2. Изглеждат страшно апетитни, Танче! Браво! Грабвам си едничка! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз ги харесах, давай ги насам!

    ОтговорИзтриване