петък, 11 ноември 2016 г.

Лимонов кейк с боровинки



                 Рецептата за този прекрасен сладкиш е от турско кулинарно списание. Доста се озорих, докато разгадая и преведа продуктите, а да не говоря и за начина на приготвяне,  но пък крайният резултат си заслужаваше.



       3 яйца
       3/4ч.ч захар
       1ч.ч кисело мляко
       3/4 ч.ч олио
       сока и кората на един лимон
       3ч.ч брашно
       1ванилия
       1п. бакплувер
       2ч.ч боровинки( може и замразени)



            Разбийте яйцата и захарта на гъст крем. На тънка струйка добавете олиото и киселото мляко. Следват сока и кората на лимона. Смесете бакплувера, ванилията и брашното и на части ги добавете към яйчната смес, като бъркате с шпатула. Накрая добавете боровинките и внимателно разбъркайте. Изсипете тестото в дълга правоъгълна кексова форма, която предварително сте застлали с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 180* фурна.

6 коментара:

  1. Вълшебен е! Трудничко е с рецептите, а за читателя изглежда просто, ей тоз видял нещо някъде и хоп готово, какво толкоз. Ама като направиш една рецепта няколко пъти и разбереш, че местата от където си я гледал са пропуснали нещо и не ти се получава, накрая врътнеш една твоя версия и финала е добър. Доста труд и нерви изисква всичко. Чудесен кейк, наистина след твоят труд по превод, изпълнение, снимане и публикуване изглежда лесен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Mного любима ми е комбинацията от боровинки и лимон. Поздравявам те за труда, който си вложила в рецептата, Танче! Прекрасен кекс се е получил, а боровинките придават неустоим цвят и вкус.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Имам продуктите, записвам си го за проба!

    ОтговорИзтриване