сряда, 20 ноември 2013 г.

Плодови чаени бисквити






          


                 Вкуса им е по добър от купешките чаени или обикновени бисквити, а като се има предвид, че няма и Е-та, стават наш фаворит. Децата си ги излапаха не със чай, а топвайки ги в топло мляко с мед и канела.





                       3 яйца
               1 ванилия
               1ч.ч пудра захар
               1/2 п. масло
               1 средна по големина дюля
               настъргана кора на 1 лимон
               1 бакплувер
               около 400 гр. брашно ( за получаване на меко, но не лепкаво тесто)



                 Яйцата, ванилията и пудрата захар сложете в подходящ съд и с помощта на миксер разбийте до получаване на гъст крем.  Прибавете омекналото на стайна температура масло, настърганата дюля, кората от лимона и накрая брашното, смесено с бакплувера. Замесете меко, но не лепкаво тесто. Ако е нужно добавете още брашно. 
               


                   От така полученото тесто разточете правоъгълна кора, от която изрежете правоъгълни бисквити. Разрежете всяка лентичка по дължина с остър нож и в разреза сложете парче дюля, круша или ябълка. Може да сложите и едро нарязани орехи, като ги притиснете леко към тестото. Наредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене и печете в умерена фурна до леко порозовяване.


6 коментара:

  1. Танче,перфектни бисквитки,с неповторим есенен аромат,а в комплект с топло мляко с мед и канела са ммм,тотален разкош!Чудесно предложение!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. О, разкошни са, Танче! А си представям и ароматът, който се носи при печенето :) Пускам си кафенце и развихрям въображението си до кафе с бисквити, с твоите бисквити :)) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз искам като малчуганите - бисквитки с това чудно мляко... Голямо изкушение си приготвила за всички сладколюбци, Танче, поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. И с чай и с мляко и с кафе бих искала да ги пробвам:) Разкошни са! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета, много благодаря за милите думи. Успешна и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз бих искала да ги пробвам! Изглеждат много вкусни и ароматни!

    ОтговорИзтриване