четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Кокосов кекс с извара









              Сигурно заглавието ви се струва много странно, но няма как да не е, защото този кекс си е пълна моя измишльотина. Ядеше им  се на мъжете и реших да  забъркам. От това сложих, от друго, а защо да не сложа и изварата, която стоеше в хладилника от ден два. Така се роди този ароматен и вкусен десерт. 





            Когато видите списъка с продуктите ще си кажете, че са много, а всъщност те винаги се намират в кухненския шкаф на една домакиня.Така, че ако и вие като мен имате по малко от тези продукти си забъркайте този страхотен кекс. Сега като се замисля ще стане добре и с портокалов сок и кора.



2 яйца
1ч.ч захар
2с.л течна сладкарска сметана
1ч.ч извара
1 1/2 ч.ч кокосови стърготини
3с.л олио
2с.л лимонов сок
2с.л лимонова кора
1п. бакплувер
1к.л сода
1/2 ч.ч вода
1 1/2 ч.ч брашно
40 гр. нарязан черен шоколад

             Цялата философия е да разбъркате продуктите с миксер в последователността, в която съм ги написала. След като сте готови с тестото го изсипвате в тавичка покрита с хартия за печене, като диаметъра на тавичката е 20 см. Печете на умерена фурна до готовност.



3 коментара:

  1. Така да обичам кокос в десерти... И с тази извара, усещам колко вкусен се е получил. Че и цитрусова нотка, че и парченца шоколад... Таничка, все едно съм го правила аз, за да си угодя максимално. :)
    Страхотно предложение! Желая ти прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Изварата в десертите придава доста добър вкус, а този аромат на кокос, доста добре се връзва, шоколада пък го изстрелва вече в любимата ми категория, така, че мога само да те поздравя за перфектният сладкиш, който си изобретила! Наистина изглежда много вкусен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Кате, както винаги сте много мили. Радвам се, че ви харесва. Целувам ви, момичета!

    ОтговорИзтриване