петък, 19 юли 2013 г.

Трябваше да бъде руло...










         
                   ... , а се превърна в торта, сладкиш или дори трайфъл. Не мога да го нарека никак, защото е пълна измишльотина. И друг път съм правила руло и все се получавало, но понякога има и провали, нали така. Грешката ми беше, че изсипах тестото в по малка тава и така блата стана по дебел, с навиването върху кърпа нямах проблеми, но след като изстина и го развих, той се начупи  на парчета. Вече бях направила крема и подготвила ягодите, а нямах блат. Чудих се какво да правя и така взех една купа, сложих малко от парчетата, след това покрих с крем и ягоди и така продължих до края. Не съжалявам, че не се получи руло, защото това беше един наистина сполучлив сладкиш, който хапнахме с удоволствие, а някои даже мъркаха, когато му се наслаждаваха.



                 Все пак ще напиша нужните продукти.

             
                 за блата:
                   4 яйца
                   1ч.ч захар
                   1/4 ч.ч брашно
                   1п. какао
                   1п. бакплувер


                за крема:
                   200 мл. течна сметана
                   200 гр. течен шоколад
                   ягоди



                    За блата разбивате яйцата със захарта на гъст крем. Отделно смесвате какаото, брашното и бакплувера. Пресявате ги и ги добавяте към сместа, като разбърквате внимателно, за да не спадне тестото. Изсипвате в правоъгълна тава и печете на 180*С в предварително затоплена фурна. Изваждате и оставяте да изстине.
                    За крема разбивате сметаната и добавяте шоколада, като разбърквате до пълното му поемане. Взимате една голяма купа, начупвате блата на парчета и редите блат, крем, ягоди. Така завършвате с крем и плод и пожелание може да поръсите с шоколадови стружки.


4 коментара:

  1. Танче, не само са мъркали, ами и тайничко са се надявали скоро отново да повториш, сигурна съм. Прекрасно предложение и със сигурност сполучлива "грешка" - все да грешиш така.
    Хубав ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери. Наистина искаха повторение. Хубав ден!

      Изтриване
  2. Нали знаеш, че повечето известни рецепти са "провали" на някакви други! Така, че смятам, че в случая се е получило точно това. Изглежда така вкусно, просто неустоими вкусно!!! Ох, ако моите грешки изглеждаха така... Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много благодаря за милите думи. Слънчев ден, бонбон!

      Изтриване