събота, 22 юни 2013 г.

Черешова торта ала Casa Perfetta









           
                 Идеята за тази торта се роди след като надникнах в прекрасния блог на Павлинка, която от своя страна беше публикувала Какаов кейк с череши. Също като нея рецептата ме грабна с наличието на извара в състава си, а пред примамващите снимки, които тя беше направила, мисля, че човек не може да остане равнодушен. Така че реших и аз да го направя, но в последствие кекса се превърна в торта. Аз използвах малко по голяма форма и блата го разделих на две. Между платките сложих крем, а също и оформих тортата с него. Единственото нещо, което пропуснах това беше топинга, с което сгреших, тъй като блатовете бяха малко сухи, но като вкус са просто превъзходни. Павлинка, благодаря ти за споделеното и продължавай все така да ни радваш със страхотни рецепти.




             Рецепта за блата няма да пиша, а направо ще дам Линк към рецептата, защото там е много добре обяснено. Аз използвах форма с диаметър 20 см.



                За крема разбих на око малко сметана до меки върхове, към нея добавих ванилия, малко пудра захар на вкус и 200 гр. заквасена сметана. Това е. 



                  Намазах първият блат с крема, отгоре сложих другата платка и с останалия крем измазах тортата. Сложих я за няколко часа да в хладилника да стегне и след това се насладихме на всяка една хапка.



6 коментара:

  1. Таничка, чудесна се е получила! Мисля, че и така блатовете са били страшно вкусни. Да ви е сладка насладата!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Е, как няма да се насладите, изглежда много вкусно! Изкушавам се да дръпна чинийката, снимките са неустоими! Прекрасна и сладка нова седмица, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, придърпай си и си хапни, радвам се, че ти харесва. Слънчев ден!

      Изтриване
  3. О, много добре си преобразила кекса на Павлинчето :) И аз го харесах и записах за проба, а сега се чудя кекс или торта да бъде :) Отлична е идеята ти, Танче! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, което и да избереш, няма да сбъркаш. Вкуса е уникален. Хубав ден!

      Изтриване