събота, 4 май 2013 г.

Хлебен пудинг с ябълки









   
                 Скоро прелиствах едно старо списание и попаднах на тази рецепта за хлебен пудинг. Бях правила сладкиш с кроасани и козунак, но с хляб- не. Пускам тази публикация сега, защото мисля, че този сладкиш с козунак ще се получи много добре и някой може да се възползва от предложението, естествено, ако ви останат козунаци, защото вкъщи със сигурност това няма да стане. Моите опустошители излапват всичко.







                         6 филии пълнозърнест хляб
                   2 ябълки
                   1с.л лимонов сок
                   1/2 ч.ч стафиди
                   3ч.ч прясно мляко
                   4 яйца
                   1ч.ч захар
                   1ч.л лимонова кора
                   1ч.л канела
                   захар за карамелезиране


                Наръсете филиите с малко захар и канелата и ги запечете до златисто. След това ги нарежете на кубчета. Отделно карамелезирайте малко захар и го изсипете във форма от йенско стъкло. Ако нямате може да я направите направо в тавата. Върху карамела разстелете половината от хляба. Почистените и обелени ябълки нарежете на кубчета и ги смесете с лимоновият сок и стафидите. Поръсете ги върху хляба и покрийте с останалите кубчета.
               В голяма купа разбийте млякото, яйцата, захарта и лимоновата кора и изсипете, като натискате кубчетата с обратната страна на лъжица, за да се напоят.
               Покрийте с фолио и оставете да престои половин час в хладилника. Печете на водна баня заедно с фолиото на 180*С за около 30 мин., след което махнете фолиото и печете до златисто. След като изстине го поръсете с пудра захар.
            

                 

2 коментара:

  1. Сигурна съм, че и това са излапали на секундата, Таничка. Много вкусно изглежда!
    Светли празници!

    ОтговорИзтриване