вторник, 9 април 2013 г.

Печено пиле с лимон, чесън и мащерка










                 Рецептата за това пиле гледах наскоро в предаването Бързо, лесно и свежо с Дона Хей. Получи се с превъзходен вкус, който според мен му придаде лимона. Единственото, което промених, е че освен със зехтин, намазах пилето и  с червен пипер.





                     1 пиле
              1 лимон
              3-4 скилидки чесън
              няколко стръка мащерка
              зехтин
              червен пипер
              сол

       
                Измивате и почиствате добре пилето. Слагате го в тавичка и го намазвате със зехтин, червен пипер и сол. Под пилето слагате мащерката,а вътре в него слагате 1/4 от лимона и 1-2 скилидки чесън, който е необелен. Отделно в тавата нареждате останалият лимон и чесън, добавяте още малко зехтин и слагате пилето да се пече на 180-200*С, като когато започне да хваща коричка, през около 10 мин. го поливате със соса от тавата. Ако мислите, че ще прегори кожата, просто го покривате с фолио.


8 коментара:

  1. Е, как само ми се прииска да грабна едното бутче, може и двете, но да не ставаме алчни :)
    Чудесно пиленце си сервирала на семейната трапеза, Таня.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Федорка, грабни си и двете, щом ти харесва. Благодаря ти за милите думи, и много се радвам, че намина през тук. За мен това е чест. Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Таничка, направо си го разкрасила това пиленце. Кооолко вкусно изглежда, думи нямам...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ти благодаря мила! Слънчев ден!

      Изтриване
  3. Ох, това вкусно пиленце! Неустоимо е приготвено, поднесено и снимано! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много ме радваш с твоите думи. Благодаря ти и пролетен ден!

      Изтриване
  4. Невероятно изглеждащо пиле - сочно и с апетитен загар!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване