петък, 25 януари 2013 г.

                  

 

                     Зимна магданозена супа


       Рецептата за тази супа видях в едно кулинарно списание. По принцип винаги когато готвя прибавям към ястията пресен магданоз, но никога не бях правила такава супа, в която той да преобладава. За любителите на по-киселия вкус  супичката е идеална. До сега съм я приготвяла няколко пъти, но първият беше запомнящ се. След като завря супата, тя започна да кипи от магданоза. Половината супа ми изкипя и магданоз се виждаше тук там. Беше голям ужас- и печката и супата. После като прочетох рецептата по внимателно видях, че пише че се вари на бавен огън. И за следващите пъти вече знаех. Така че,  ако и вие решите да си я приготвите имайте предвид, че от магданоза супата след завиране започва да кипи.





       2 връзки магданоз
       1 глава кромид лук
       2с.л брашно
       5-6с.л олио
       1ч.л червен пипер
       2 яйца
       1ч.ч кисело мляко
       фиде
       сол и черен пипер на вкус


             Нарязаният лук се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се нарязаният на ситно магданоз, брашното и червеният пипер. Сместа се разрежда с около 4-5ч.ч вода( аз я слагам на око) и се вари десет минути на слаб огън. Добавя се и фидето и когато то е готово, супата се застройва с млякото и яйцата.
             Застройката на супите аз правя по следният начин: в тенджерка сипвам млякото и добавям яйцата и след това разбивам хубаво с тел. Слагам на котлона и бъркам до завиране. Черпак по черпак сипвам от супата към застройката, като продължавам да бъркам и след това прибавям млечно-яйчната смес към супата.      

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар